1. HOE WERKT HET ALS IK STA INGESCHREVEN BIJ RIV CASTING?

Het moment word je meegenomen in voorselecties. Wanneer een opdrachtgever interesse in je heeft, gaan we je benaderen om de opdracht en beschikbaarheid met je door te nemen. Heb je interesse en geef je je beschikbaarheid af, dan sta je in voorlopige optie. Noteer deze duidelijk in je agenda. Je hoort spoedig van ons of de opdracht defenitief mag worden. Is dit het geval dan ontvang je hierna een briefing waarin alle benodigde informatie staat voor de opdracht.

2. WAT VOOR OPDRACHTEN KRIJGEN JULLIE BINNEN?

Onze opdrachtgevers zijn reclamebureau’s, fotografen, filmproducenten, TV-zenders etc. We krijgen opdrachten binnen voor o.a. foto- en reclamecampagnes, commercials, TV, magazines, brochures en andere communicatiemiddelen.

3. KRIJG IK EEN BEVESTIGING OF AFWIJZING?

Dat zouden we heel graag doen maar helaas is dat niet te doen. We krijgen zoveel aanmeldingen binnen die we moeten verwerken dat we alleen de mensen informeren die geboekt worden, soms gebeurt dat zelfs pas een dag van te voren.

4. WAT ZIJN DE CALL TIJDEN OF LOCATIE?

Dat weten we pas zodra we een callsheet ontvangen van onze opdrachtgever, we weten vaak wel of het dag, nacht of middag/avond is maar exacte tijden volgen pas de einde middag van te voren.

5. HOE LANG BEN JE NODIG OP DE SET?

Inschattingen maken is heel moeilijk want soms ontstaan de beste en mooiste ideeën live on set; en die hebben altijd invloed op de scenes en dus draaitijden.

6. IK MOET ECHT EERDER WEG KAN DIT?

Helaas zullen we echt alleen mensen boeken die de hele dag goed beschikbaar zijn omdat we dus van te voren niets kunnen zeggen over begin- of eindtijden.

7.  WAAROM BEN IK NIET GEBOEKT?

Iedereen maakt uiteindelijk evenveel kans om te worden geselecteerd, mits je uiteraard in het profiel past. Vaak maakt de productie of regisseur een keuze en hebben wij hier helaas geen invloed op. Wanneer je de boekingsbevestiging hebt ontvangen sta je bij ons geboekt en rekenen wij dat je aanwezig bent!

8. MAG IK FOTO’S / FILMPJES MAKEN OP DE SET?

De meeste producties hanteren een geheimhoudingsplicht; we benoemen dit aan het begin van de dag ook altijd. Je mag dus meestal GEEN foto’s maken. Je mag wel een neutrale foto van jezelf plaatsen. Een neutrale foto geeft niets prijs over de acteurs, setting en/of verhaallijn.

9. KRIJG IK OOK HET BEELDMATERIAAL VAN DE PRODUCTIE?

Bij de meeste producties ontvangen wij het beeldmateriaal van de opdrachtgever ná publicatie (of het moet zijn dat de beelden gemaakt zijn voor interne doeleinden). Hier gaan soms enkele maanden overheen. Na ontvangst plaatsen wij het beeldmateriaal op onze social media waar je zelf het beeldmateriaal uit kunt ‘slepen’, voor eigen gebruik/portfolio. Gelieve bij gebruik op social te vermelden: ‘productie @ RIV Casting 

10. WANNEER KAN IK DE BETALING VERWACHTEN?

De factuur dient direct te worden voldaan op het moment dat de klant aan RIV Casting heeft voldaan. Dit duurt 1 tot 3 maanden.

Kind regards,
RIV Casting
M. +31(0)614829382