1. HOE WERKT HET ALS IK STA INGESCHREVEN BIJ RIV CASTING?

Wanneer een opdrachtgever interesse in je heeft, gaan we je benaderen om de opdracht en beschikbaarheid door te nemen.     Heb je interesse en geef je je beschikbaarheid af, dan sta je in voorlopige optie. Noteer deze duidelijk in je agenda. Je hoort van ons of de opdracht definitief mag worden. Is dit het geval dan ontvang je hierna een briefing waarin alle benodigde informatie staat.

2. WAT VOOR OPDRACHTEN KRIJGEN JULLIE VOORNAMELIJK BINNEN?

Onze opdrachtgevers zijn reclamebureaus, fotografen, filmproducenten, TV-zenders etc. We krijgen opdrachten binnen voor o.a. foto- en reclamecampagnes, commercials, TV, magazines, brochures en andere communicatiemiddelen etc.

3. CASTING FILMPJE / VIDEO CASTING CALL 

Ben je gevraagd om voor een opdracht een casting/voorstel filmpje te maken? Neem dit dan zo serieus mogelijk, want vaak is dit filmpje ter vervanging van een casting dag (ivm covid-19 zullen we bijna alle casting gesprekken/audities online afleggen)  Ook hiermee heb je die ene kans voor die eerste indruk dus laat je van je beste kant zien wat er van je verwacht wordt.

Bijgaand aantal tips hoe je je casting filmpje op een beste manier kunt aanleveren.

1. Zorg voor een lichte en mooie omgeving, dit maakt je filmpje fris én het maakt het rustig en professioneel.
2. Zorg ervoor dat je voldoende in beeld bent, zodat de klant ook jouw mimiek en gezicht goed ziet.
3. Noem alleen je eigen voornaam, géén vermelding van je achternaam, of andere persoonsgegevens.
4. Benoem en toon evt. of en waar je tatoeages en/of piercings hebt wanneer dit belangrijk kan zijn voor de productie.
5. Houd rekening met het wel/niet spreken met een accent.

IS IT A WRAP? 
– Geef je bestand als naam: jouw voornaam + de eerste letter van je achternaam.
– Stuur daarna je bestand per email of via wetransfer.com naar info@rivcasting.nl

4.  WAAROM BEN IK NIET GEKOZEN VOOR DEZE KLUS? 

Iedereen maakt uiteindelijk evenveel kans om te worden geselecteerd, mits je uiteraard in het profiel past. Vaak maakt de producer een keuze en hebben wij hier helaas geen invloed op. Wanneer je de boekingsbevestiging hebt ontvangen sta je bij ons geboekt!

5. MAG IK FOTO’S / FILMPJES MAKEN OP DE SET?

De meeste producties hanteren een geheimhoudingsplicht; we benoemen dit aan het begin van de dag ook altijd. Je mag dus  GEEN foto’s maken. Je mag wel een neutrale foto van jezelf plaatsen. Een neutrale foto geeft niets prijs over de setting.

6. KRIJG IK OOK HET BEELDMATERIAAL VAN DE PRODUCTIE?

Bij de meeste producties ontvangen wij het materiaal van de opdrachtgever ná publicatie (of het moet zijn dat de beelden gemaakt zijn voor interne doeleinden). Hier gaan soms maanden overheen. Na ontvangst plaatsen wij het materiaal op onze website      waar je zelf het materiaal uit kunt ‘slepen’, voor eigen portfolio. Gelieve op social te vermelden: ‘productie @ RIV Casting 

7. WANNEER KAN IK DE BETALING VERWACHTEN?

RIV Casting hanteert een betalingstermijn van ten minste 30 dagen. Afhankelijk van de opdrachtgever kan dit soms ook langer duren met een maximum van 60 / 90 dagen. Let op: Reiskostenvergoeding dient uiterlijk 24 uur na de datum van de opdracht aan ons door te worden gegeven via admin@rivcasting.nl. Na deze 24 uur kunnen deze kosten niet meer worden gedeclareerd omdat onze factuur doorgaans de dag ná de opnamedatum verstuurd wordt naar de opdrachtgever.